Klassisk Smörgåstårta

Okt 29th
Klassisk Smörgåstårta

Fyllning
1 pk    leverpastej
grädde
1 pk    fjällbrynt original/naturell mjukost
ca 3 dl färdigskalade räkor
1 pk    skinka
majonäs

Dekoration
citron
gurka
räkor
skinka
ägg
rom röd/svart
dill
grönsallad
gravlax

Den ultimata smörgåstårtan blir absolut godast om den får stå och dra sig under natten.
Därför brukar jag göra själva fyllningen och tårtan på samma gång men låta bli att dekorera den fram tills dess att man ska käka den.
Men för er som vill käka den nu,nu!!!
Funkar ju det med :)

Så här gör du

1) Mosa 1 pk leverpastej ihop med lite grädde så att pastejen blir lätt och smidig att bre.

2) Skiva nästan all skinka till tärningar. (spara lite till dekor)

3) Ta 1/3 av mjukosten och blanda med skinka tärningarna.

4) Blanda sedan hälften av den resterande mjukosten med lite majonnäs och dom färdig skalade räkorna.

5) Lägg ut 6 skivor vitt bröd på en bricka eller 2 landgång.

7) Bre första lagret med leverpastejen, lägg på nytt lager av bröd.

8) Bre nu ett lager av skinkblandning och lägg sedan nytt lager av bröd.

9) Bre nu ännu ett lager av leverpastej och lägg på ett nytt lager av bröd.

10) Bre på räkblandningen och lägg på sista bröd lagret.

11) Blanda nu sista mjukosten med majonnäs.

12) Täck taket och alla kanter med mjukost och majonnäs röran, ställ sedan smörgåstårtan i en sluten plast påse i kylen under natten.

Sen är det bara att dekorera med allt som fantasin bjuder på :)